7.-9. klasse
Dit barn skal over en periode på 3 år i udskolingen igennem en udviklingsproces, der skal klæde det på til at starte på en ungdomsuddannelse efter afgangsprøverne i 9. klasse.
Ligesom undervisningen i indskolingen og på mellemtrinnet er målet for undervisningen i udskolingen, at dit barn oplever at blive udfordret på det personlige, sociale og faglige niveau, som det er på.
Alle klassetrin har to-lærertimer i ugeskemaet, hvilket giver mulighed for fx holddeling, elevsamtaler o.a.
Undervisningen er tilrettelagt, så den bliver så varieret som muligt, fx:
- Intro-uge for hele udskolingen den første uge af et nyt skoleår
- MOT-forløb. 12 MOT-moduler igennem hele udskolingen med fokus på personlige og sociale kompetence. Læs mere om MOT i dette link MOT-Danmark
- 8. årgang: Obligatorisk praktik
- Lejrskole på 8. årgang
- Samarbejde med Ung i Aarhus om fx:
- Modul på 7. Klassetrin: Digital Dannelse
- Modul på 9. årgang: Eksamens-boost
- Intensive læringsuger for elever på 8. - 9. klassetrin
- Valgfag tilrettelagt at forskellige ungdomsudannelser
- Mellemrummet er et tilbud til elever, som i en kort periode har brug for en særlig individuel opmærksomhed omkring især det personlige og sociale
- Bevægelse i undervisningen
- Ture ud af huset
Arbejdet med dit barns uddannelsesparathedsvurdering (UPV) har et helt særligt fokus i overbygningen. Solbjergskolens mål er, at dit barn får et godt fundament både personligt, socialt og fagligt, så det bliver i stand til at vælge den ungdomsuddannelse, som dit barn har potentiale til og drømme om.
Hvis dit barn i 8. klasse vurderes ikke-uddannelsesparate (IUP) starter skolen og UU-vejlederen et samarbejde med dig og dit barn med det formål, at dit barn i løbet af udskolingsforløbet opnår at blive uddannelsesparat (UPV).