Gå til hovedindhold

Find vej til skolen

Når dit barn går eller cykler til skole, er en sikker skolevej meget vigtig.

 • Læs op

Indhold

  På kortet viser vi de skoleveje, som vi anbefaler til børnene. Husk: Øvelse gør mester, og det er en god ide, at du øver skolevejen sammen med dit barn.

  Sikker skolevej

  Skolepatrulje

  Vores skolepatrulje hjælper børnene med at krydse vejen. Skolepatruljen består af skolens elever, som arbejder frivilligt med at hjælpe de andre børn sikkert over vejen.

  Trafik og parkering omkring skolen

  Er det nødvendigt, at du kører dit barn til skole? Så anbefaler vi, at du sætter dit barn af her: (skolen indsætter) Så bliver forholdene så sikre som muligt både for små og store trafikanter.

  Gåbusser i Solbjerg 

  I et pilotprojekt fra Dansk skoleidræt, Århus kommune og Trygfonden har Solbjergskolen i april 2015 fået etableret to gåbusruter.

  Projektet går ud på, at vores store elever om morgenen går en fast rute og samler passagerer op ved gåbusstoppesteder på vej til skolen. Passagerne er børn fra 0. til 3. klasse. Alle vores chauffører har gennemført et kursus og er parate til opgaven.

  Formålet med gå-busserne er at formindske antallet af børn, der bliver kørt til skole, et ønske om færre biler på skolevejen og  sundhedsperspektivet med mere motion og glæde ved bevægelse. Endelig er der de gode venskaber, der skabes på tværs af årgange - og alle, både små og store, møder i skolen mere undervisningsparate.

  Gåbusser i Solbjerg

  Tilmelding som passager sker fra www.gåbus.dk

  Flytter dit barn til Solbjergskolen fra et andet skoledistrikt, skal du selv betale for dit barns transport.

  Du kan læse mere om skolebussen her.

  Skolebus

  På Solbjergskolen har flere elever behov for at køre i skolebus. Hvis det også er tilfældet for dit barn, skal du inden dit barn starter på skolen kontakte skolens kontor, som vil hjælpe dig med at få et buskort. Skolebussen har holdeplads i buslommen lige før varmeværket.

  Vi vil gerne have din hjælp til, at dit barn kommer sikkert frem og tilbage med skolebussen, så vi vil bede dig læse PDF'en Kom Glad i Skole.

  Kom glad i skole

  Sidst opdateret: 17. november 2023